Klór Granulátum – Gyorsan oldódó – 1kg

Cikkszám: 5999887719028 Kategória:

3 500 Ft

Availability: Készleten

Egységár/kg: 3500 Ft

Figyelem! Postai úton nem küldhető, vásárlása csak személyesen üzletünkben! 

  • Személyes átvételi lehetőség Budapesten, Zuglóban!
  • Futárszolgálattal is rendelhető minden, ami nem vegyszer!

Figyelem! Postai úton nem küldhető, vásárlása csak személyesen üzletünkben!

Stabilizált szilárd klór granulátum 56% aktív klórtartalommal. Ellenáll a napfény és hő hatására fellépő bomlásnak. Gyorsan oldódó klórtermék granulátum (por) formában a baktériumok és különböző anyagok elpusztítására. Gátolja az algák szaporodását.

Adagolás: Kizárólag feloldva alkalmazható! Oldat készítésénél mindig a vizet töltjük először az edénybe aztán a granulátumot és a medence szélén egyenletesen haladva öntjük szét. 

A medence feltöltésekor 10m3 vízhez 3-6 naponta kb.35g-ot adunk.

Ideális klórtartalom: 0,5-1,5 mg/l.

Klórszint beállítása után az adagolás lassan oldódó tablettával célszerű.

Megemelkedett hőmérséklet, nagyobb terhelés (több fürdőző) esetén az adagolt mennyiséget lehet növelni. Adagolását lehetőleg naplemente után végezzük. Ügyeljünk a víz ph értékére, 7,4 mg/l az ideális.

Mérjük rendszeresen a fertőtlenítőszer-koncentrációt! Ne hagyjuk, hogy nullára csökkenjen, mert ebben az esetben ugrásszerű szaporodásnak indulnak az algák.

Megelőző sokkolás: Hetente érdemes elvégezni megelőző jelleggel.

Emeljük meg a klórszintet 2-3 mg/l-re és hagyjuk, hogy a lassan oldódó klórtabletta nélkül kipárologjon, ha visszatért a normál értékre (0,5-1,5 mg/l) akkor lehet újra fürdeni és vissza helyezni a tablettát.

Alga sokkolás: Ha már algás, kezd nyálkásodni a medence fala, vagy zöldülni a víz, vagy erősen zöld a medence. Az algásodás mértékétől függően az algák kiirtása akár több napig is eltarthat. Nagyon fontos, hogy az algamentesítést nem szabad félbehagyni!

A medence víz sokkolás menete: A sokkolást célszerű naplemente után, az esti órákra időzíteni, így nem párolog el annyi klór feleslegesen a vízből a napsütés miatt.

Állítsa be a víz pH-értékét 7,2-7,4 közé, ehhez meg kell mérni teszt csíkkal, vagy tablettás teszterrel, majd általában ph csökkentő granulátumot kell használni. Ritkán előfordul, hogy a pH-értéket növelni kell, ebben az esetben a pH korrigálását ráér a sokkolás után elvégezni, mert a klórgranulátum 6-os pH-értéken a leghatékonyabb.

10 m3 medencevízhez oldjon fel 0,5 kg -ot 10 liter vízben és elosztva öntse a medence vizbe (ez 28 mg/l szabad aktív klór koncentrációjának felel meg, ennyi a megengedett maximális, egyszerre adagolható mennyiség). Ha nem annyira durván algás még a víz, akkor ennél kevesebb is elég lehet. 

Utána kezdjük forgatni a vizet, a forgatás megkezdése után két-három órával pelyhesítő szert adagoljunk a vízhez , a víz felszínen egyenletesen elosztva. A pelyhesítő szer beadagolása után folytatjuk a forgatást 1-2 óráig, majd lekapcsoljuk a szivattyút.

Éjszaka a klór megöli az algákat, a pelyhesítőszer pedig összetapasztja őket kiporszívózható pelyhekké. Reggel alaposan porszívózza ki a medencét, a kiszívott vizet csatornára engedje, hogy az elpusztult alga ne szennyezze a szűrőjét. Homokszűrő esetén Mossa vissza a szűrőt is. 

Mérje meg a klórkoncentrációt! Ha a klórszint 24 óra alatt 1 mg/l koncentráció alá csökken, ez arra utal, hogy a medencében még van alga. Ebben az esetben ismételje meg a sokkolást!

Ha a klórszint magas, és az is marad, a sokkolás sikeres volt, de Ön nem tud a medencében fürdeni, mivel a túl magas klórszint egészségünket veszélyeztetheti. Ebben az esetben hagyjuk, hogy a lassan oldódó klórtabletta nélkül kipárologjon, ha visszatért a normál értékre (0,5-1,5 mg/l) akkor lehet újra fürdeni és vissza helyezni a tablettát.

Kosár
Scroll to Top