56 900 Ft

Vízforgató – Homokszűrős 4m³ időzítővel – Azuro

AZURO 4M homokszűrős vízforgató, időzítős, 4 m3/h teljesítmény, 12-16 m3-es medencéhez

Elfogyott

  • Leírás

Leírás

AZURO 4M homokszűrős vízforgató, időzítős, 4 m3/h teljesítmény, 12-16 m3-es medencéhez

Az AZURO 4M 2020-as tervezésű, innovatív megjelenésű, kompakt kialakítású homokszűrős vízforgató berendezés közepes méretű  medencékhez. Rendszeres használata az optimális vegyszerezéssel kiegészítve az egész fürdőszezon alatt kristálytiszta, egyenletesen kellemes vizet biztosít. Nemcsak modern külseje jelent újdonságot: a készülék teljesen európai fejlesztésű és gyártású (cseh), folyamatos alkatrész-utánpótlással és szervízbázissal rendelkezik.

Elegáns megjelenésű burkolata alatt egy gépházba építve tartalmazza a homoktartályt és vízforgató szivattyút. Hatutas főszelepe minden vízforgatási, visszaöblítési, ürítési és téliesítési/lezáró funkciót tartalmaz.

Nyomásmérővel és időzítővel is rendelkezik az optimális üzemeltetéshez.

Érintésvédelemmel ellátott főkapcsolójával egyszerűen és biztonságosan üzembe-és üzemen kívül helyezhető.

Átlátszó előszűrő csatlakozóeleme betekintést nyújt a szennyeződés mértékének megállapítására.

Nem öntöltős. Az optimális szívás/keringetés érdekében ajánlott a medence aljzatával egy szintbe helyezni, ha a medence talaj felett van, a talajra, ha a medence süllyesztett, akkor annak megfelelően süllyesszük a szűrőt is, aknába.

 

Műszaki adatok:

Cikkszám: Mountfield 3EXB0437

Mérete: 40 x 80 x 33 cm
Szűrő átmérő: 143 mm
Súlya: 11 kg

Hálózati csatlakozás: 230 V/ 50 Hz; kábelhossza: 2.5 méter
Teljesítményfelvétel: 190 W
Érintésvédelmi osztály: IP X5

Vízforgatási teljesítmény: 4 m3/h (4.000 liter/óra)
Ajánlott medence űrtartalom: 12-16 m3, max. 16.000 liter

Emelési magasság: 1,5 m
Hasznos szűrőközeg felülete: 0.036 m2
Zavarosság-csökkentő hatékonyság: (TBR) 56%
Üzemi nyomás: 0.3 bar
Maximális munkanyomás: 0.6 bar
Maximális vízhőmérséklet: 35°C

Vezérlőszelep kialakítása: felső, 6-utas
Nyomásmérő: van
Időzítő: van

Szükséges homok kapacitás egy feltöltéshez: 14 kg kvarchomok, 0.6 – 1.2 mm szemcseméret az ajánlott. Üvegfilterből 15 kg kell a tartályba!

Csatlakozás: 5/4″, hagyományos 32/38 mm-es medencetömlő-csonk

A csomagolás 2 db 3 méteres gégecsövet tartalmaz rögzítőbilincsekkel

 

Magyar nyelvű használati útmutató

Magyar nyelvű bemutató videó (A videóban a 6m3-s szűrő van, de a használat lényege ugyanaz):

A csomag tartalma:

HOMOK A MEDENCÉBEN 5 LEHETSÉGES OK ÉS MEGOLDÁS

  1. lehetséges ok: A cső vagy a lemez (ek) elszakadtak

Az egyik ok, amiért a homok bejuthat a medencébe, a repedés vagy csőtörés. Az állócső sokkal vastagabb és robusztusabb, mint a lamellák. Ezért meglehetősen kicsi annak a valószínűsége, hogy a középső cső sérül. Sokkal nagyobb az esély arra, hogy az egyik (vagy több) oldalsó cső megsérüljön.

Ha a homokszűrő rendszer belseje megsérül, a homok a medencébe vihető. Különösen a régebbi szűrőrendszereknél az egyes csövek valamikor feladják. Az évek során a csövek egyre porózusabbá válnak, amíg valamikor repedés keletkezik.

Általános megfigyelés, hogy a homokszűrő elmozdulása után homok halmozódik fel a medencében. A súlyeltolódás gyakran egy korábban szakadt cső áttöréséhez vezet. Erre különösen érzékenyek a hosszú ideig működő szűrőrendszerek.

Ha a problémát felismerték, és a homokszűrő rendszert a medence homokjának okaként azonosították, a javítás elkerülhetetlen. A javításhoz a homokszűrőt teljesen le kell szerelni, hogy megtalálja a sérült alkatrészt, kicserélje, majd új szűrőhomokot adjon hozzá. Egy ilyen javítás időigényes.

 

  1. lehetséges ok: Rossz a szűrőhomok

A homokszűrő rendszereket egy meghatározott szűrőközeghez tervezték. A legtöbb homokszűrő rendszer kvarchomokot használ. Itt ez a pontos típustól függ, mert az egyes rendszereket előre meghatározott szemcseméretekre tervezték.

A lamellák kicsi nyílásokkal rendelkeznek, amelyeken keresztül a víz elvezethető. Különösen a finomszemcsés szűrőhomok csúszhat át a nyílásokon. Emiatt a szűrőhomok szemcsemérete előre meghatározott. A homokszűrő rendszereket általában 0,4–0,8 nm vagy 0,7–1,25 nm átmérőjű homokszemcsékhez tervezték.

Fontos, hogy csak professzionális szűrőhomokot használjon, amelyet homokszűrő rendszerben használnak.

  1. lehetséges ok: Túl sok homok van a szűrőrendszerben

A túl sok homok a szűrőben szintén probléma. A homokszűrő rendszer visszamosásakor a felesleges homok felpörgethető, és bejuthat az állványcsőbe. Ennek eredményeként a homok a vízen át az úszómedencébe kerül.

Ha a homok a szűrőhomok cseréje után összegyűlik a medencében, vagy túl sok homokot töltöttek be a szűrőrendszerbe, vagy egyszerűen csak rossz szűrőhomokot használtak fel. Ezért mindig kövesse a gyártó utasításait. A homokszűrő rendszerre vonatkozó utasítások pontosan leírják, hogy a homokszemek mennyire finomszemcsések lehetnek, és mennyi szűrőhomokot kell kitölteni.

  1. lehetséges ok: visszamosás utáni öblítés hiánya.

Visszamosáskor a víz áramlása megfordul, így a szennyeződés kimosódik. A szűrőhomok azonban fel is kavarodik. Mielőtt a homokszűrő rendszert újra üzembe helyeznék, a homoknak először újra le kell ülepednie.

Az utómosás után ezért öblítést kell végrehajtani. A szűrőrendszer szelepe „öblítésre” van állítva, hogy a szűrőhomok ismét leülepedhessen. Öblítéskor a maradék piszkos vizet is kiöblítik a szűrőből. Ha kihagyja az öblítést, akkor nem csodálkozhat, hogy homok gyűlik össze a medencében.

  1. lehetséges ok: Újra töltés közben homok került az előcsőbe

Az is lehetséges, hogy újra töltéskor homok került a csőbe. Csakúgy, mint a túl sok szűrőhomok esetében, a medence vize is a medencébe mossa a homokot. Ezért a szűrőhomok feltöltésekor töltőanyagot kell használni. Ez biztosítja, hogy a homok a megfelelő helyre érkezzen, és ne kerüljön a medencébe.